"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." - Hippokratész

Szolgáltatások - Segítő beszélgetés - életvezetési tanácsadás


Aki személyesen nem tud eljönni konzultációra, azok számára elérhető vagyok on-line módon is: Messenger video-chat a rendelkezésre áll. Találkozzunk a Szeretet Terében, on-line! 

A segítő beszélgetések célja az elakadt élethelyzet, gyász, párkapcsolati konfliktus, nem szervi betegségek, túlzott stresszhelyzet esetén életünk megbillent egyensúlyának helyreállítása. Segítség lehet minden olyan esetben, ahol orvosilag nem igazolható a betegség érzet, de konkrét betegség esetén is segíthet. A segítő beszélgetések - egy folyamat, mely során közösen megkeressük és feltárjuk a probléma gyökerét. Majd a segítő beszélgetések során az önreflexió és ezzel együtt a gyógyulás elindulhat. Ehhez a páciens aktív közreműködése szükséges, a szándéka és kitartó munkája, hogy "egyenesbe hozza" az életét.

Segítőhöz - pszichológushoz, életvezetési tanácsadóhoz, kineziológushoz, stb. - menni félelmetes, ciki, netán szégyenletes, vagy hogyan is vagyunk ezzel?

Tapasztalatom szerint, aki benyit hozzám, a legnehezebben túl van: az első lépést megtette ahhoz, hogy szembe nézzen azzal, ami van. Önmagával, a benne lévő nehéz, fájdalmas érzésekkel.
Valóban nehéz meglépni, ám az ajándékok, amiket ez az egy lépés hoz, kárpótolnak: a segítő melléd áll, s támogató jelenléttel átkísér a nehéz folyamaton, miközben felfedezed, hogy egyre erősebb vagy lelkileg, stabilabb érzelmileg, s a fizikai tüneteid is csökkennek. Visszatalálsz önmagadhoz, az énerődhöz. Ezáltal képessé válsz a nehéz élethelyzetre rálátni, megtalálni magadban az erőforrásaidat, és elindulni a változás útján. Vagyis megoldani.
Képes vagy az életed nehézségeit feldolgozni, legyen az gyász, bármilyen veszteség, elakadás, problémás élethelyzet.
Segítőhöz fordulni nem ciki, nem szégyen, hanem bátorság! Melléd állok szeretettel, és elkísérlek, amíg magadra találsz újra!
Tedd meg ezt az egy lépést önmagadért! A kezedben a kulcs!

A Kaptam egy bátor nőtől - kliensemtől - néhány gondolatot. Azért osztom meg, mert gyönyörűen fogalmazza meg a hivatásom lényegét, amiért nap, mint nap felkelek és elindulok. Hálásan köszönöm neki, és kívánom, hogy merítsenek erőt és bátorságot a szavaiból mások is!

"Arra gondoltam, hogy hányan élnek/élünk úgy hogy mások által teremtett világot hiszünk igaznak, hogy a mások által jónak tartott dolgok adnak egy mércét. És mikor kilépünk ebből és merjük önmagunkat adni és hinni abban, hogy az a valós és igazán jó nekünk, akkor falakba ütközünk és ez a hozzánk közelállókra is igaz. Te pont azért dolgozol többek között velem is, hogy merjük vállalni és megélni az érzéseinket. Hogy megtaláljuk mindennek a forrását." (Sz.B.M. nő)

A segítő beszélgetések ideje: 60 perc/ alkalom.

Vélemények munkámról

"Nem könnyű az embernek szembe nézni a múltjával, de ha bátrak vagyunk, csodálatos dolgok történnek, akár több éves folytonos menekvéstől szabadulhat meg az ember. Az én esetemben egy 20 évvel ezelőtti gyerekkori nehezéktől szabadultam meg, amiről nem is tudtam, hogy nagyban kihat a jelenre.
Nagyon örülök, hogy részt vettem a treningen, jó volt új embereket megismerni, és havonta egy napot magamra fókuszálni, kizárni az internetet és a külvilágot. Felszabadultabb és frissebb lettem, bátran merem ajánlani mindenkinek!
A változás mindenkiben ott van; ha ezeken a foglalkozásokon engedünk és nem állunk ellen, szárnyalhatunk. Köszönöm az élményt!"

(T.A. nő - ITT és MOST önfejlesztő csoport)