"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." - Hippokratész

Szolgáltatások - Segítő beszélgetés - életvezetési tanácsadás


A segítő beszélgetések célja az elakadt élethelyzet, gyász, párkapcsolati konfliktus, nem szervi betegségek, túlzott stresszhelyzet esetén életünk megbillent egyensúlyának helyreállítása. Segítség lehet minden olyan esetben, ahol orvosilag nem igazolható a betegség érzet, de konkrét betegség esetén is segíthet. A segítő beszélgetések - egy folyamat, mely során közösen megkeressük és feltárjuk a probléma gyökerét. Majd a segítő beszélgetések során az önreflexió és ezzel együtt a gyógyulás elindulhat. Ehhez a páciens aktív közreműködése szükséges, a szándéka és kitartó munkája, hogy "egyenesbe hozza" az életét.

Segítőhöz - pszichológushoz, életvezetési tanácsadóhoz, kineziológushoz, stb. - menni félelmetes, ciki, netán szégyenletes, vagy hogyan is vagyunk ezzel?

Tapasztalatom szerint, aki benyit hozzám, a legnehezebben túl van: az első lépést megtette ahhoz, hogy szembe nézzen azzal, ami van. Önmagával, a benne lévő nehéz, fájdalmas érzésekkel.
Valóban nehéz meglépni, ám az ajándékok, amiket ez az egy lépés hoz, kárpótolnak: a segítő melléd áll, s támogató jelenléttel átkísér a nehéz folyamaton, miközben felfedezed, hogy egyre erősebb vagy lelkileg, stabilabb érzelmileg, s a fizikai tüneteid is csökkennek. Visszatalálsz önmagadhoz, az énerődhöz. Ezáltal képessé válsz a nehéz élethelyzetre rálátni, megtalálni magadban az erőforrásaidat, és elindulni a változás útján. Vagyis megoldani.
Képes vagy az életed nehézségeit feldolgozni, legyen az gyász, bármilyen veszteség, elakadás, problémás élethelyzet.
Segítőhöz fordulni nem ciki, nem szégyen, hanem bátorság! Melléd állok szeretettel, és elkísérlek, amíg magadra találsz újra!
Tedd meg ezt az egy lépést önmagadért! A kezedben a kulcs!

A Kaptam egy bátor nőtől - kliensemtől - néhány gondolatot. Azért osztom meg, mert gyönyörűen fogalmazza meg a hivatásom lényegét, amiért nap, mint nap felkelek és elindulok. Hálásan köszönöm neki, és kívánom, hogy merítsenek erőt és bátorságot a szavaiból mások is!

"Arra gondoltam, hogy hányan élnek/élünk úgy hogy mások által teremtett világot hiszünk igaznak, hogy a mások által jónak tartott dolgok adnak egy mércét. És mikor kilépünk ebből és merjük önmagunkat adni és hinni abban, hogy az a valós és igazán jó nekünk, akkor falakba ütközünk és ez a hozzánk közelállókra is igaz. Te pont azért dolgozol többek között velem is, hogy merjük vállalni és megélni az érzéseinket. Hogy megtaláljuk mindennek a forrását." (Sz.B.M. nő)

A segítő beszélgetések ideje: 60 perc/ alkalom.

Vélemények munkámról

26 évesen, 2,5 évnyi házasság után 2018. tavaszán elváltam. Részint ennek, részint sok más sebemnek feldolgozása céljából kezdtem el járni minimum havi 1x családállításra. Nemegyszer voltam állító,és számtalanszor segítő. Egyik sérelmem, ami miatt segítséget kértem egyéni terapeutától is, az, hogy édesapám nem tekintett lányának, hamar lemondott rólam, nem tartottuk a kapcsolatot, stb. Az addigi tinis, gőgös haragom, ami azt mondatta velem,hogy ha egyszer meghal, akkor sem megyek el a temetésére-, végül, 2019 májusában próba elé állíttatott, amikor megtudtam,hogy öngyilkos lett. Holott azelőtt kb 8 éve nem is láttam, zokogásban törtem ki, mikor megtudtam a hírt. Természetesen elutaztam a szülővárosomba a temetésére. Megbocsátottam neki,és ahogy ez az elhatározás megszületett bennem, jöttek fel a vele kapcsolatos jó emlékeim. Van két féltestvérem, akiket szintén apukám nemzett. Egyikükkel kb. 12 év után, a temetésen találkoztam, odajött hozzám köszönteni. Azóta telefonon tartjuk a kapcsolatot,és hamarosan találkozni is fogunk, csak nagy köztünk a földrajzi távolság. Másik féltestvéremet, nővéremet itt kerestem meg face-en, miután a hagyatéki végzésről lelestem a férjezett nevét. Múlt héten találkoztunk én, párom, ő és a férje itt Pesten, és egy kellemes napot töltöttünk együtt. Ez volt életünk első találkozása...én 26, ő 38 éves. Most hétvégén mi utazunk hozzájuk

N.A. nő - Családállítás