"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." - Hippokratész

Szolgáltatások - Segítő beszélgetés - életvezetési tanácsadás


A Szeretet Terének ajtaja Debrecenben 2024. 01.31-én végleg bezárult.

Köszönöm az eddigi felém áradó bizalmat minden kedves kliensemnek, és további jó egészséget, örömteli életet kívánok szeretettel!Aki személyesen nem tud eljönni konzultációra, azok számára elérhető vagyok on-line módon is: Viber vagy Messenger video-chat a rendelkezésre áll.
Találkozzunk a Szeretet Terében, on-line! 

A segítő beszélgetések célja az elakadt élethelyzet, gyász, párkapcsolati konfliktus, nem szervi betegségek, túlzott stresszhelyzet esetén életünk megbillent egyensúlyának helyreállítása. Segítség lehet minden olyan esetben, ahol orvosilag nem igazolható a betegség érzet, de konkrét betegség esetén is segíthet. A segítő beszélgetések - egy folyamat, mely során közösen megkeressük és feltárjuk a probléma gyökerét. Majd a segítő beszélgetések során az önreflexió és ezzel együtt a gyógyulás elindulhat. Ehhez a páciens aktív közreműködése szükséges, a szándéka és kitartó munkája, hogy "egyenesbe hozza" az életét.

Segítőhöz - pszichológushoz, életvezetési tanácsadóhoz, kineziológushoz, stb. - menni félelmetes, ciki, netán szégyenletes, vagy hogyan is vagyunk ezzel?

Tapasztalatom szerint, aki benyit hozzám, a legnehezebben túl van: az első lépést megtette ahhoz, hogy szembe nézzen azzal, ami van. Önmagával, a benne lévő nehéz, fájdalmas érzésekkel.
Valóban nehéz meglépni, ám az ajándékok, amiket ez az egy lépés hoz, kárpótolnak: a segítő melléd áll, s támogató jelenléttel átkísér a nehéz folyamaton, miközben felfedezed, hogy egyre erősebb vagy lelkileg, stabilabb érzelmileg, s a fizikai tüneteid is csökkennek. Visszatalálsz önmagadhoz, az énerődhöz. Ezáltal képessé válsz a nehéz élethelyzetre rálátni, megtalálni magadban az erőforrásaidat, és elindulni a változás útján. Vagyis megoldani.
Képes vagy az életed nehézségeit feldolgozni, legyen az gyász, bármilyen veszteség, elakadás, problémás élethelyzet.
Segítőhöz fordulni nem ciki, nem szégyen, hanem bátorság! Melléd állok szeretettel, és elkísérlek, amíg magadra találsz újra!
Tedd meg ezt az egy lépést önmagadért! A kezedben a kulcs!

A Kaptam egy bátor nőtől - kliensemtől - néhány gondolatot. Azért osztom meg, mert gyönyörűen fogalmazza meg a hivatásom lényegét, amiért nap, mint nap felkelek és elindulok. Hálásan köszönöm neki, és kívánom, hogy merítsenek erőt és bátorságot a szavaiból mások is!

"Arra gondoltam, hogy hányan élnek/élünk úgy hogy mások által teremtett világot hiszünk igaznak, hogy a mások által jónak tartott dolgok adnak egy mércét. És mikor kilépünk ebből és merjük önmagunkat adni és hinni abban, hogy az a valós és igazán jó nekünk, akkor falakba ütközünk és ez a hozzánk közelállókra is igaz. Te pont azért dolgozol többek között velem is, hogy merjük vállalni és megélni az érzéseinket. Hogy megtaláljuk mindennek a forrását." (Sz.B.M. nő)

A segítő beszélgetések ideje: 60 perc/ alkalom.

Vélemények munkámról

"Azt mondják, igazán magasra jutni csak úgy lehet, ha az ember a legmélyebbről indul. Én ott voltam, és nem tudtam, hogy merre és hogyan induljak el. Te voltál az, aki megmutatta nekem a helyes utat, és aki átsegített az előttem tornyosuló akadályokon. Megtanítottad nkem, hogyan éljem az élet nevű "játékot". Ami nem is olyan nehéz és bonyolult, ha az ember szereti és tiszteli magát. Számtalan felsorolhatatlan dolgot kaptam tőled. .... Köszönöm neked, hogy voltál, vagy és leszel..."

(Sz.P. ffi - segítő beszélgetések)